marbella.blogg.se

Sångerskan Monica Silverstrand har emigrerat till spanska Costa del Sol och skriver om liv, arbete, tankar, åsikter och upplevelser i och kring Marbella.

Monica - Excel 1-0!

Publicerad 2013-05-20 20:44:09 i Allmänt,

Nu börjar mina lägenhetskunder bli så många att jag inte längre kan hålla dem i huvudet. Här tarvas ett Excelark! Med olika kolumner och färger får jag nu snabbt överblick om vilken kund som befinner sig var i kedjan, så jag inte glömmer bort nån. Har dock aldrig gillat Excel och får bara fel på beräkningarna, men som överskådlighetsdokument funkar det bra.

Det är otroligt kul att ta de här inledande kontakterna med folk som bara är precis i början av sin köpa-bostad-i-spanien-resa och hjälpa dem hitta rätt i denna djungel. När de väl kommer för att titta känns det som om vi redan känner varann efter alla mail och samtal och djuplodande frågor för att hitta rätt.

Och idag passade det bra att sitta inne och jobba eftersom eftermiddagen övergick i regn. Konstigt ostadigt för att vara mitten av maj, men till helgen kommer det riktig värme igen - tjoho!

Söndag i Marbella

Publicerad 2013-05-19 17:48:00 i Allmänt,

Söndagarna är magiska här på Solkusten. Spanska familjer klär upp sig och går ut och äter lunch kl 15, oftast paella. Alla generationer är med, som vanligt - Spanien verkar helt befriat från den åldersfascism som annars är allenarådande i Sverige. Tycker jag...

Idag valde vi att spendera dagen på stranden i Cabopino. Mysigt, helt okej mat, livemusik, varm sand under fötterna och kall öl i lilla strandkiosken. Efter nattens eskapader var det ett perfekt val. Igår var ju en "extra allt-dag" med vinst i VM-semifinalen och sen Eurovision på kvällen. Båda sågs på Bistro Sardin.
http://www.sardin.es/

Där sjunger jag för övrigt varje lördag. Väldans trevligt, god mat (kocken Kristin är magisk!) och otroligt skön atmosfär i en liten gränd 50 meter från strandpromenaden i Marbella.

Gårdagen innebar också en ny upplevelse när jag fick den tvivelaktiga äran att sjunga med det absolut sämsta band jag NÅGONSIN spelat med. Det svängde överhuvudtaget inte någonstans! Hur kan såna band få gig??? Nåväl, ZZ Tops Tush lyckades de klämma fram (3 ackord) och med min diktatoriska ådra som jag använder mig av som solist (NÅN måste styra skeppet!) så blev det hyfsat. "Bandet" bad mig då göra en låt till och föreslog "Ain't no sunshine when she's gone". Visst. Inga problem. Fast det hade ju varit bra om de själva kunde den låt de vill att jag ska sjunga med dem... Well, well.

Det är inte ofta jag är ute till 06.30 och det kommer att dröja ett tag till nästa gång.

Resten av söndagen spenderas vid datorn med den översättning för Ford som ska levereras imorgon.

Over and out.

Fullsatt på Sardin igår!

Publicerad 2013-05-12 14:22:37 i Allmänt,

Vilken härlig kväll! Glada människor från olika länder samlades för god mat och liveunderhållning av mig och Erik igår på säsongspremiären av Saturday Night Live. Vi bjöd på en salig blandning av svenska, engelska pch spanska låtar - allt från Cornelis och Taube till Bon Jovi och Beatles. Nästa lördag visas Eurovision men sen kör vi vidare på konceptet och hoppas på många stammisar!

Manliga nagelmänniskor?

Publicerad 2013-05-11 17:14:36 i Allmänt,

På Vietnamn Nails här i centrala Marbella har jag idag gjort en påfyllning på mina gelénaglar. Inget konstigt med det. MEN - här jobbar TRE killar och EN tjej. Det är ovanligt, fast på ett bra sätt. De kör lite löpande band-princip och byter plats med varandra och utför olika moment på allas kunder. 25 Euro för helt nytt sett och 21 för påfyllning. Häpp. Nu kastar jag i mig en liten carpaccio på terrassen och springer med blött hår ned till frisören tvärs över gatan för att få det fönat. Det blir bäst så. Jag är värdelös på att fixa mitt eget hår. Orka - när det kostar typ 8 Euro för tvätt o fön här. Men idag har jag ont om tid så jag tvättar själv... Sen väntar live-gig med gitarrist-Erik på Bistro Sardin http://sardin.es/ KUUUL! Det är första lördagen - går det bra kommer vi att fortsätta varje lördag. Håller tummarna för många glada gäster. Trevlig helg!

Äntligen?

Publicerad 2013-05-10 10:33:00 i Allmänt,

"Varför skaffar du inte en blogg?" har många vänner och bekanta frågat under de senaste åren. Nja, nej, jag har ju Facebook... Men nu börjar vänantalet nå upp till maxgränsen 5000 så om jag ska nå fler verkar detta vara rätt väg att gå. Dessutom slipper jag irritera alla de som stör sig på att jag är aktiv och har åsikter på just min Facebook-sida. Här kan ju den som vill följa mig eller låta bli.

Alltså - detta är första dagen i resten av mitt liv, och markerar starten på min blogg. Vi får väl se hur aktiv jag hinner vara mellan alla jobb och åtaganden.

Marbella är det paradis jag lever i sedan 2011. Man vet aldrig vad som händer i framtiden, men jag har svårt att se att jag NÅGONSIN kommer att vilja flytta härifrån, om inte någon läcker karl kommer och sweeps me off my feet till Långtbortistan. Men då ska han vara väääldigt läcker. Och snäll. Och rolig, generös, intelligent och socialt begåvad. Och SINGEL. Nå, det har inte hänt på 13 år så det verkar inte vara i görningen. Fast fan vet. Konstigare saker har hänt.

Resten av min familj är kvar i Sverige. Typ. Min snart 13 år gamla Golden Retriever Calle bor hos underbara vänner i Stockholms skärgård, min yngsta dotter finns på Södermalm i Stockholm och den äldsta bor i olika länder beroende på år... Just denna vinter 2013 har båda valt att komma till mamma i Marbella och undgå mörkret, kylan och snön som jag/vi hatar så mycket. Men sedan några veckor är jag åter i ensamt majestät. Både skönt och tomt på samma gång. Mina syskon bor i Skåne och båda har varit och hälsat på under vintern. Gott så. Våra föräldrar gick bort för 14 år sedan. Vi saknar dem fortfarande otroligt mycket och jag vet att de skulle ha ÄLSKAT att vara här.

Många tycker att jag är så "modig" som vågade ta steget och flytta. Jag förstår inte riktigt vad mod har med saken att göra - vi kan alla förändra våra liv i den riktning vi önskar. Man kan allt man vill, sa pappa. Och jag ville verkligen till Spanien och solen, människorna, värmen och det enkla liv som jag nu har här.

Och om detta kommer denna blogg att handla.

Välkommen!

Om

Min profilbild

Monica Silverstrand

Sångerska, översättare, fastighetsmäklare, agent för www.lysglasogon.se, mamma, syster och vän.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela